Začlenění vnitrozemské lodní dopravy do zahraničních přeprav těžkých a nadrozměrných kusů - Klaudy, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
První část této bakalářské práce je zaměřena na jednotlivé druhy dopravy a jejich charakteristické rysy včetně technických parametrů jednotlivých vozidel. Dále jsou uvedeny podmínky, za jakých je možné provést přepravu těžkých a nadrozměrných zásilek danou dopravou a analýza technologie jejího provedení. V druhé části je proveden výpočet teoretického kusu pro jednotlivé druhy dopravy pro posouzení a porovnání možností jednotlivých druhů doprav a vyzdvižení lodní dopravy jako jednoznačně nejvýhodnější technologie přepravy těžkých a nadrozměrných kusů.
Inland water transport integration to the external carriage of heavy and oversize goods
Keywords: Transport; carriage; oversize and heavy goods; Logistics; transport technology; Doprava; přeprava; nadrozměrné a těžké náklady; Logistika; technologie dopravy