Přeprava nebezpečných věcí ve vybraném dopravním podniku - Sedláková, Monika (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá přepravou nebezpečných věcí ve vybraném dopravním podniku a problematikou ADR, která je s touto přepravou úzce spjata. První část práce vymezuje základní pojmy týkající se této problematiky. Je zde uveden jejich podrobnější popis a vysvětlení. Druhá část práce je zaměřena na charakteristiku vybrané dopravní společnosti a zaměřuje se na znalosti řidičů zkoumané společnosti týkající se ADR. Situace v podniku s ohledem na problematiku ADR je analyzována na základě rozhovorů s vybranými osobami a dále také pomocí dotazníkového průzkumu. Na základě zhodnocení výsledků z řízených rozhovorů a výsledků dotazníkového průzkumu jsou navržena doporučení pro zlepšení situace při přepravě nebezpečných věcí.
Transport of dangerous goods in selected transportion company
Keywords: ADR; nebezpečné látky; přeprava; školení řidičů; ADR; dangerous substances; transportation; driver training