Význam endoskopických vyšetření GIT ve vybrané oblasti - Melvaldová, Renata (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce poukazuje na narůstající incidenci pozitivních onkologických i neonkologických nálezů gastrointestinálního traktu ve spádové oblasti gastroenterologické ambulance Nemocnice Kutná Hora za období 4 let. Jedná se o práci teoreticko-empirickou. Teoretická část se věnuje nejčastěji diagnostikovaným onemocněním GIT a komplexní ošetřovatelské péči při endoskopických výkonech. V průzkumné části jsou v tabulkách prezentována data, která byla získána z informačního systému nemocnice. Data ukazují, že stoupá počet odběrů biopsie, a tím i výskyt onkologických a neonkologických nálezů.
The importance of Gastrointestinal Tract Endoscopy In a Specific Area
Keywords: onkologické nálezy; spádová oblast; ošetřovatelská péče; diagnostika onemocnění; gastroenterologie; endoskopie; ongological diagnosis; catchment area; nursing care; medical diagnosis; gastroenterology; endoscopy