Technologie lepení v moderním životě - Halamík, Tomáš; Beneš, Libor (Univerzita Pardubice, 2012)
Jen málokdo z nás si dovede představit, kde všude se můžeme setkat s lepenou technologií, která nám zvyšuje úroveň života, která nám ho usnadňuje a navíc zvyšuje bezpečnost. Každý den se setkáváme s moderními technologiemi, kde se již standardně používají lepené spoje. Od mikrospojů v elektronice až po lepené sestavy zaoceánských lodí. Lepením můžeme spojit dva různorodé materiály, které by nešlo svařit, případně mechanicky spojit nýtem nebo šroubovým spojem. Zejména v dopravní technice se pod dynamickým zatížením tyto spoje po určitém cyklu životnosti porušují. Je to způsobeno deformací nebo deformací otvorů v lepených substrátech.
Keywords: technologie lepení; bezpečnost; moderní technologie