Ekonomický vývoj Turecka a jeho případná integrace do EU. - Hovádek, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem diplomové práce je zhodnotit ekonomický vývoj Turecka, jeho současnou ekonomickou situaci, pozici ve světové ekonomice a komparaci s ekonomikou Evropské Unie. Dalším cílem je anylýza úsilí Turecka o jeho začlenění do procesu evropské integrace. Diplomová práce se zaměří na následující okruhy problémů: Ekonomický vývoj Turecka Komparace ekonomiky Turecka a EU Turecká cesta do Evropy Hlavní argumenty pro a proti vstupu Turecka do EU
Economical development of Turkey and its potential integration to EU
Keywords: ekonomický vývoj Turecka; ekonomika Turecka; komparace ekonomiky Turecka a EU; Turecko a EU; argumenty vstupu Turecka do EU; přístupová jednání EU a Turecka; Economic development of Turkey; Economy of Turkey; Comparison of economy of Turkey and EU; Turkey and EU