Cystická fibróza - Bartoňová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá onemocněním zvané Cystická fibróza. V práci jsou objasněny základní informace o této nemoci. Zaměřuje se na historii, souvislost s dědičností a patogenezi. V práci je také popsána diagnostika cystické fibrózy, projevy onemocnění a možnosti léčby. V závěru práce je uveden výskyt onemocnění a organizace, které vznikly za účelem šíření informací o cystické fibróze a pomoci pacientům.
Cystic Fibrosis
Keywords: cystická fibróza; diagnostika; patogeneze; léčba; cystic fibrosis; diagnosis; pathogenesis; treatment