Analýza a potencionální rozvoj cestovního ruchu na území chráněné krajinné oblasti - Horáková, Monika (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu a potencionální rozvoj cestovního ruchu na území Chráněné krajinné oblasti Železné hory. Teoretická část se věnuje pojmům jako cestovní ruch, udržitelný rozvoj a ochrana přírody v České republice. Praktická část je zaměřena na alternativní formy cestovního ruchu a jejich možností rozvoje na území Chráněné krajinné oblasti Železné hory. Práce se opírá o poznatky získané z literatury a především o vlastní terénní výzkum.
Analysis and potential development of tourism in the protected landscape area
Keywords: rourism; Regional development; protected landscape areas; Sustainable Development; Cestovní ruch; Regionální rozvoj; chráněné krajinné oblasti; Udržitelný rozvoj