Vývoj ekonomiky Dánska a její komparace v rámci EU - Kusteinová, Barbara (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována vývoji ekonomiky Dánska a její komparace mezi ostatními státy Evropské unie. V první části práce jsou popsány základní charakteristiky Dánska a ekonomika státu, především hlavní makroekonomické ukazatele a hospodářská politika státu blahobytu. V druhé části je charakterizována pozice Dánska v rámci Evropské unie.
The economic progress of Denmark and its comparation within the EU
Keywords: Denmark; Economics; wellfare; European Union; Dánsko; Ekonomika; blahobyt; Evropská Unie