Strategická analýza řízení lidských zdrojů a jejich využití ve VČD - Hurychová, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je věnována problematice řízení lidských zdrojů a motivace. Charakterizuje personální řízení a jednotlivé personální činnosti. Definuje motivaci a představuje nejznámější motivační teorie. V praktické části analyzuje řízení lidských zdrojů ve Východočeském divadle v Pardubicích a spokojenost zaměstnanců.
Strategig analysis of human resources management and their utilization in The East Bohemia Theatre
Keywords: Řízení lidských zdrojů; Motivace; divadla; Lidské zdroje; motivační teorie; Human Resources Management; Motivation; theatres; Human Resources; motivational theories