Posuzování kvality lepených spojů při stavbě karoserií - Petr, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se věnuje hodnocení kvality lepených spojů automobilových karoserií. Jsou zde uvedeny přednosti, ale i nedostatky lepených spojů proti ostatním možnostem spojování karoserií. Hlavní náplň práce tvoří hodnocení parametrů lepených spojů a z toho vyvozená kvalita lepení automobilových karoserií. Zaměření této práce je především orientováno na lepení karoserií a jejich hodnocení ve Škoda Auto a.s. Mladá Boleslav, kde tuto možnost spojování pomocí lepidla plně využívají. Vyhodnocením této práce jsou výsledky zkoušek samotných lepidel. Konečné zhodnocení kvality lepených spojů karoserie poskytne destruktivní zkouška karoserie a následná kontrola všech spojů.
Assessment of glued joints in the construction of body
Keywords: bonding; adhesives; stronghold; strength tests; Tension; joints; lepení; lepidla; pevnost; zkoušky; Napětí; spoje