Metody analýzy antioxidantů v potravinách - Čížková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá popisem antioxidantů, jejich výskytem v potravinách, rozdělením, mechanismem a vlivem na zdraví člověka. Dále se zabývá popisem nejčastěji používaných metod pro jejich analýzu. Na závěr je popsána antioxidační aktivita a metody jejího stanovení.
Methods for analysis of antioxidants in foodstuffs
Keywords: Antioxidanty; metody analýzy; Antioxidační aktivita; Antioxidants; Methods of analysis; Antioxidant Activity