Fundamentální analýza akcií vybrané finanční společnosti - Steidl, Jan (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce má za cíl stanovit investiční doporučení na základě fundamentální analýzy akcií Moneta Money Bank. Fundamentální analýza obsahuje tři části, a to makroekonomickou analýzu, odvětvovou analýzu a analýzu společnosti. Prostřednictvím vybraných metod byla následně stanovena vnitřní hodnota akcie Moneta Money Bank. Po vzájemném srovnání vnitřní hodnoty této akcie s její tržní cenou bylo v rámci investičního doporučení navrženo danou akcii nakoupit.
Fundamental analysis of shares of a selected financial company
Keywords: fundamentální analýza; akcie; vnitřní hodnota akcie; investice; fundamental analysis; stock; intrinsic value of a stock; investment