Porovnání Sókrata J. Patočky a Sókrata J. L. Fischera - Kaplanová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce porovnává Sókrata Jana Patočky a Sókrata Josefa Ludvíka Fischera. Vychází z monografií Sókratés a Případ Sokrates, na jejichž základě je porovnáván přístup obou autorů ke stejnému tématu. Práce je doplněna rozborem recenzí, z nichž potom také čerpá. Stěžejní část práce se týká analýzy a následného porovnání konceptu péče o duši v obou interpretacích. Na to navazuje také porovnání výkladů daimonia.
Comparison of Socrates according to J. Patočka and according to J. L. Fischer
Keywords: Patočka, Jan; Fischer, Josef Ludvík; Sókratés; porovnání; péče o duši; daimonion; Socrates; comparison; care of the soul; daimonion