Gender a feminita v tvorbě Karla Václava Raise - Medunová, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá prvky genderu a feminity v tvorbě Karla Václava Raise. Věnuje se K. V. Raisovi, jeho postavení v literární generaci a vlastní tvorbě. Následně se zabývá pozicí muže a ženy v 19. století a počátku 20. století. Tyto dvě roviny jsou propojeny v hlavní části, která je samotnou analýzou vybraných děl K. V. Raise z pohledu genderu a feminity.
Gender and femine aspects in the writings of Karel Václav Rais
Keywords: Karel Václav Rais; gender; feminita; postavení mužů; postavení žen; feminity; role of men; role of women