Historie ochrany duševního vlastnictví v ČR na příkladu užitného vzoru - Kejdana, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce je zaměřena na důležitost ochrany duševního vlastnictví v moderním světě. V textu bude vysvětlen popis, možné způsoby a historie ochrany duševního vlastnictví. Po té se podrobněji seznámíme s pojmem užitný vzor. Na jaká technická řešení se vztahuje, jaké jsou podmínky ochrany užitným vzorem a jak řízení o přihlášení probíhá. V poslední části se podíváme na vývoj historie ochrany užitného vzoru v ČR.
The history of the protection of the industrial property in the Czech Republic on the example of the utility model
Keywords: duševní vlastnictví; průmyslové vlastnictví; vynálezy; užitné vzory; intellectual property; industrial property; inventions; utility models