Kapilární elektroforéza a elektrochromatografie nízkomolekulárních látek - Weiserová, Hana (Univerzita Pardubice, 2008)
Předložená bakalářská práce popisuje možnosti stanovení organických kyselin, aminokyselin, přírodních antioxidantů, syntetických potravinářských barviv a konzervačních látek jako typických příkladů nízkomolekulárních látek vyskytujících se v potravinách pomocí kapilární zónové elektroforézy a kapilární elektrochromatografie.
Capillary electrophoresis and electrochromatography of low molecular weight compounds
Keywords: Kapilární zónová elektroforéza; kapilární elektrochromatografie; analýza potravin; nízkomolekulární látky; Capillary zone electrophoresis; capillary electrochromatography; food analysis; low molecular weight compounds