Aktuální problémy trhu práce (mohelnický region) - Kristian, Karel (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá analýzou trhu práce a uplatněním absolventů škol v mohelnickém regionu. Práce je členěna do pěti hlavních kapitol, které popisují základní pojmy, vývoj trhu práce v České republice, charakteristiku mohelnického regionu, rizikovou skupinu uchazečů o zaměstnání, kterou jsou absolventi škol. Dále se práce zaměřuje na opatření ke zlepšení situace na trhu práce v mohelnickém regionu, kde je pozornost věnována aktivní politice zaměstnanosti.
The current problems of the labor market (the region of Mohelnice)
Keywords: Trh práce; nezaměstnanost; absolvent; Labour market; unemployment; graduate