Využití heterocyklických diazoniových solí v syntéze - Šimek, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá reakcemi heterocyklických diazoniových solí, konkrétně pětičlenných nenasycených cyklů majících ve svém kruhu jeden až čtyři dusíkové atomy (pyrroly, pyrazoly, imidazoly, triazoly, tetrazoly).
The utilization of heterocyclic diazonium salts in synthesis
Keywords: diazoniové soli; azokopulace; pyrazoly; imidazoly; triazoly; tetrazoly; diazonium salts; azo coupling; pyrazoles; imidazoles; triazoles; tetrazoles