Rizikové faktory poruch příjmu potravy u dospívajících dívek - Špásová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou poruch příjmu potravy, mentální anorexií a mentální bulimií. Klade důraz především na rizikové faktory těchto dvou závažných a stále se častěji vyskytujících onemocnění. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části se můžete dočíst o příčinách, příznacích, průběhu, prognóze, důsledcích a možnostech léčby mentální anorexie a mentální bulimie. V praktické části je analyzován dotazník, který dívky vyplnily. Výsledky jsou prezentovány ve formě tabulek a grafů.
Risk factors of disorders of food - intake concerning teenage girls
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; adolescence; rizikové jídelní chování; eating disorders; anorexia nervosa; bulimia nervosa; adolescence; risk behaviour of eating