Substance uvolňované endotelem - Roušar, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor v práci shrnuje poznatky o významných peptidech, endotelinech. Zabývá se jejich roli v organismu a patofyziologickými ději v lidském organismu, na nichž se endoteliny spolupodílejí. Zvláště se zaměřuje na jejich spojitost s kardiovaskulárními nemocemi.
Substances released by endothelium
Keywords: kardiovaskulární nemoci; klinická biochemie; patofyziologie; endoteliny