Uplatnění automatizace, robotizace a dalších složek Průmyslu 4.0 v chemickém průmyslu - Bergerová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je věnována právě probíhající čtvrté průmyslové revoluci, která je označována jako koncept Průmysl 4.0. Koncept je již ve větší či menší míře rozvinut jak ve všech vyspělých zemích, tak i ve všech odvětvích průmyslu. Tento dopad se týká i chemického průmyslu, i když ne v tak velkém měřítku. Záměrem práce je zjistit rozsah a dopad zaváděných změn právě v chemickém průmyslu s ohledem na to, jaká pozitiva a negativa tato změna podnikům přináší.
Use of automation, robotization and other spheres of Industry 4.0 in the chemical industry
Keywords: Průmysl 4.0; digitalizace; robotizace; automatizace; chemický průmysl; Industry 4.0; digitisation; robotization; automation; chemical industry