Využití simulační medicíny při nácviku přednemocniční péče u pediatrických pacientů ve výcvikových centrech jednotlivých záchranných služeb - Dvořáková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce pod názvem Využití simulační medicíny při nácviku přednemocniční péče u pediatrických pacientů ve výcvikových centrech jednotlivých záchranných služeb se skládá ze dvou hlavních částí. Zaprvé část teoretická a zadruhé část průzkumná. Teoretická část obsahuje stručný popis pojmu simulační medicína s důrazem na její aplikaci pro pediatrické pacienty. Dále je zde nastíněn význam přednemocniční a urgentní péče a závěr této části bakalářské práce nás uvádí do problematiky výcvikových center jednotlivých záchranných služeb. V průzkumné časti se práce soustřeďuje na monitorování vybavenosti výcvikových center pomůckami simulační medicíny pro pediatrické pacienty, dále jejich využitím zdravotnickými záchranáři v rámci školení a získávání zdravotnické praxe v řešení urgentních situací. Ve finálních kapitolách práce jsou vyhodnoceny výsledky průzkumu a navržena nová řešení ke zvýšení připravenosti zdravotnických pracovníku při řešení akutních pediatrických případů v terénu.
The use of simulation medicine in the training of pre-hospital care for pediatric patients in training centers of individual emergency services
Keywords: simulační medicína; přednemocniční péče; pediatrie; pediatrický simulační model; výcviková centra; andragogika; simulation medicine; prehospital care; pediatrics; pediatric simulation model; training centers; andragogy