Kulturní a společenský život obcí Újezd nad Lesy, Klánovice, Běchovice a Koloděje do poloviny 20. století - Bauerová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá kulturním, společenským a tím spojeným spolkovým životem v obcích Újezd nad Lesy, Klánovice, Běchovice a Koloděje, dnešní Praha 21. Podává přehled nejdůležitějších činností, které byly pod patronátem jednotlivých spolků provozovány, jako je ochotnictví, osvěta, okrašlování, pořádání tělocvičných akcí, hudebních koncertů, zábav a slavností.
The cultural and sociable life of Újezd nad Lesy, Klánovice, Běchovice a Koloděje to the half of 20th century
Keywords: dějiny; České země; společenský život; Spolky; Kultura