Analýza činnosti svazku obcí "Za letištěm" - Stejskalová, Klára (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spolupráce obcí formou založení dobrovolného svazku obcí. Teoretická část je věnována charakteristice systému veřejné správa v ČR, dále definuje obec a popisuje postavení obcí, hlavní znaky a působnosti obcí. Praktická část práce pojednává o vzniku, fungování a o důležitých realizovaných projektech uvedeného svazku obcí. Závěrečná část bakalářské práce popisuje aktivity svazku obcí „Za letištěm“ v Místní akční skupině Železnohorsko a nastiňuje možnosti a příležitosti, které se svazku mohou do budoucna v rámci spolupráce této skupiny naskytnout.
Activity analysis of voluntary union of municipalities "Za letištěm"
Keywords: obce; spolupráce obcí; mikroregiony; hospodaření; veřejná správa