Vliv BMI na perioperační péči u pacientů s karcinomem rekta - Šimáková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou vlivu BMI na perioperační péči u pacientů s karcinomem rekta. Teoretická část práce charakterizuje anatomii tlustého střeva a rekta, diagnostiku, prevenci a léčbu onemocnění. Dále jsou v teoretické části popsány aspekty perioperační péče a specifika práce perioperační sestry. Cílem výzkumné části práce je analýza dat, která byla získána pomocí metody retrospektivního šetření zdravotnické dokumentace. Ze zdravotnické dokumentace byla získána data předoperační, perioperační a pooperační u pacientů, kteří podstoupili laparoskopickou resekci rekta pro karcinom za posledních 5 let.
The effect of BMI on perioperative care in patients with rectal cancer
Keywords: BMI; perioperační péče; karcinom rekta; BMI; perioperative care; rectal cancer