Informační management staveb (BIM) v podmínkách ČR - Karlíček, Jakub (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce na téma "Informační management staveb (BIM) v podmínkách ČR" popisuje, jaké úspory v životním cyklu investičního projektu přináší zavedení digitalizace stavebnictví v České republice. Aplikuje teoretické předpoklady na vybrané pilotní projekty, a vyčísluje možné úspory nákladů ve fázích přípravy, realizace, provozu a obnovy stavby.
Building Information Management (BIM) in the Czech Republic
Keywords: BIM; efektivita; inovace; investice; náklady; Stavebnictví 4.0; úspora nákladů; životní cyklus; BIM; efficiency; innovation; investment; costs; Construction 4.0; cost savings; life cycle