Využití FTIR v analytice maziv - Flamík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Infračervená spektrometrie s Fourierovou transformací nachází v posledních letech široké uplatnění v různých oborech. Vyjímkou není tribotechnická diagnostika. Cílem diplomové práce je navrhnout model pro kvantitativní stanovení čísla celkové alkality (TBN) v motorovém oleji metodou FTIR.
The use of FTIR in analysts lubricants
Keywords: FTIR; PLS; TQ Analyst; TBN; FTIR; PLS; TQ Analyst; TBN