Tištěná chalkogenidová infračervená fotonika - Bečvář, Kamil (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tištěné fotoniky. V teoretické části popisuje jednotlivé tiskové techniky pro materiálový tisk. Současně taky definuje fotoniku a chalkogenidy. V experimentální části se věnuje přípravě chalkogenidového skla GeSe4 a přípravě potenciální tiskové suspenze. Oba připravené materiály vhodně charakterizuje.
Printed chalcogenide infrared photonics
Keywords: fotonika; materiálový tisk; chalkogenidová skla; funkční vrstvy; optické vlastnosti; suspenze; photonics; material printing; chalcogenide glasses; functional layers; optical properties; suspension