Karel Václav Adámek - Hromádková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zaměřuje na životopis Karla Václava Adámka. Je rozdělena na soukromou sféru, veřejnou sféru, publikační činnost a Adámkův odkaz. Práci doplňuje seznam Adámkových děl a sborníků, fotografie jeho i některých členů jeho rodiny a rodokmen.
Karel Václav Adámek
Keywords: regionální dějiny; Hlinsko; Adámek, Karel Václav; životopisy; sběratelství; muzejnictví; národopis