Srovnání metod hodnocení použitelnosti geografických informačních systémů - Struška, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce se zabývá srovnáním metod určených k hodnocením použitelnosti webových geografických informačních systémů dvou vybraných měst. Na základě vytvořené rešerše hodnotících metod byly vybrány metody pro testování použitelnosti včetně metody založené na modelu. V závěru práce byly výsledky jednotlivých metod hodnocení vzájemně porovnány.
Comparison methods evaluation usability geographic information systems
Keywords: hodnocení použitelnosti; použitelnost; web GIS; NGOMSL; srovnání metod; usability evaluation; usability; web GIS; NGOMSL; comparison methods