Vzdělávání ve veřejné správě aplikováno na Magistrát města Liberec - Altmanová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem této bakalářské práce je popsat a zhodnotit vzdělávání ve veřejné správě v České republice. V první části práce je vzdělávání pojato jako obecný prvek, jako nezbytná součást budoucnosti každého z nás. Pozornost je věnována hlavním právním předpisům, které upravují oblast vzdělávání ve veřejné správě resp. systém vzdělávání, dále také vzdělávacím institucím, bez nichž by se vzdělávání nemohlo uskutečnit. Druhá část se týká vzdělávání na Magistrátu města Liberec. Záměrem je analyzovat vzdělávací potřeby pracovníků magistrátu, jejich individuální názory na tuto oblast a skutečnou úroveň vzdělávání v tomto úřadu.
Education in the public service used on City council of Liberec
Keywords: Public service; Education; country boroughs; city councils; Vzdělávání; statutární města; magistráty; veřejná správa