Využití protokolu MPLS ve WAN síti - Jaroš, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je navrhnout a realizovat WAN síť pomocí Frame relay a na ní použít protokol MPLS. V teoretické části budou popsány vlastnosti sítí MPLS, k čemu slouží technologie MPLS (Multiprotocol Label Switching), jaká je koncepce, základní funkce MPLS, jejich výhody a nevýhody. Dále popíše protokoly distribuce návěští v MPLS. V praktické části navrhne tři různé topologie sítě a odladí v školní síťové laboratoři. Součástí práce bude přesná dokumentace a vytvoření tří laboratorních úloh.
Use of the Multiprotocol Label Switching in WAN network
Keywords: MPLS; značka; LDP; Frame Relay; WAN