Licence k provozování linkové osobní dopravy - Sedlák, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce analyzuje současné podmínky při udělování licencí pro provozování veřejné linkové osobní dopravy. Předkládá technologický postup se zahrnutím všech interesovaných činitelů podílejících se na zavedení vnitrostátní linky veřejné osobní dopravy. Podává možný návrh urychlení celkové činnosti uvedeného postupu.
License to operate regular line passenger transport
Keywords: dopravci; dopravní úřady; jízdní řády; licence; veřejná linková osobní doprava; linky; carriers; transport authorities; timetables; license; public line passenger transport; lines