Vzpomínky Miroslava Mužíka jako pramen k vývoji sociální péče o mládež v letech 1863 - 1914 - Halířová, Martina (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se věnuje vývoji sociální péče o děti a mládež na přelomu století.
Memories of Miroslav Mužík as a source to the development of social care of youth between 1863 - 1914
Keywords: dějiny; sociální péče; Děti; mládež; sociální dějiny