Plánování údržby letadel u letecké společnosti - Burgr, Luděk (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce popisuje proces údržby letadel, zejména sestavení programu údržby a role jednotlivých subjektů v něm zapojených. Sestavení programu údržby je úkolem provozovatele letadla, který se při této činnosti musí řídit požadavky na údržbu, jenž určuje výrobce během vývoje letadla pomocí metodiky MSG-3. Na celý tento postup dohlíží příslušný letecký úřad, který rovněž provádí dozor nad dodržováním legislativních podmínek během provozu a údržby letadel. Těmto podmínkám je v práci rovněž věnovaná pozornost. Závěr práce popisuje možné legislativní změny přinášející pozitivní efekt pro letecké dopravce při údržbě letadel.
Aircraft maintenance planning for airlines
Keywords: údržba letadel; program údržby; EASA; CAAC; organizace údržby; aircraft maintenance; maintenance programme; EASA; CAAC; aircraft maintenance organisation