Nanoroboti v medicíně - respirocyty - Jirsová, Angelika (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je rešerší na téma nanoroboti a nanotechnologie se zaměřením na respirocyty a mikrobivory. Je popsáno jejich složení, funkce a bezpečnost. Poukazuje i na možné využití těchto nanorobotů v medicíně budoucnosti. Vedle toho se zabývá i využitím nanomotorů a nanočástic v biomedicínských aplikacích. Respirocyty ani mikrobivory nebyly zatím zkonstruovány, ale nanomotory jsou již využívány v in vitro pokusech.
Nanorobots in Medicine - respirocytes
Keywords: nanotechnologie; nanorobot; respirocyt; mikrobivor; nanomotor; nanočástice; nanotechnology; nanorobots; respirocytes; microbivores; nanomotors; nanoparticles