Pojištění insolvence - Konvalinová, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá pojištěním insolvence od historického vývoje, druhů pojištění insolvence, zákonem upravujícím insolvenci až po pojistný trh v oblasti pojištění cestovních kanceláří a vznik cestovního pojištění. Jsou zde podrobně zpracovány kritéria a ukazatele bonity cestovních kanceláří s ohledem na pojištění rizika. V jedné z kapitol jsou zpracovány modely ochrany zákazníků v Německu, Rakousku a ostatních zemích EU. Závěr práce je věnován zajištění pojišťoven, oblasti pojištění cestovních kanceláří a vzniku, historii, fungování a rozpadu Poolu pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře.
Insolvency insurance
Keywords: insolvency; Insurance; insurance companies; re-insurance companies; travel agencies; legislation; insolvence; pojištění; Pojišťovny; zajišťovny; Pool; cestovní kanceláře; legislativa