Radioterapie karcinomu plic - Pavlíček, Marek (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce "Radioterapie karcinomu plic" je rozdělena na dvě základní části. První je část teoretická, která se zabývá obecnými informacemi o rakovině plic a uvádí čtenáře do dané problematiky (popisuje epidemiologii, klasifikaci, příznaky) a možnými typy léčby, zejména radioterapií. Ve druhé výzkumné části byla u dvaceti pacientů s nemalobuněčným karcinomem plic, kteří podstoupili kurativní radioterapii, provedena retrospektivní analýza dvou souborů odchylek v nastavení pacienta s následným vyhodnocením a výpočtem velikosti bezpečnostního lemu CTV-PTV s/bez využití IGRT.
Radiotherapy of lung cancer
Keywords: karcinom plic; radioterapie; IMRT; IGRT; CBCT; systematické chyby; náhodné chyby; bezpečnostní lemy; lung cancer; radiotherapy; systematic error; random error; safety limit for radiotherapy