Zdravotnictví v okrese Pardubice a jeho vazba na rozpočet okresního úřadu - Strnadová, Helena (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se zaměřuje na zdravotnictví a zdravotnická zařízení v okrese Pardubice. Z dostupných materiálů autorka vytvořila přehled změn ve zdravotnictví v okrese od r. 1991 a v závěru práce uvedla předpokládaný vývoj na období deseti let. Práce je zaměřena spíše do budoucnosti. Ze zdravotních zařízení se ponejvíce autorka zaměřila na největší zdravotnické zařízení - Nemocnici v Pardubicích.
Keywords: Zdravotnictví; rozpočty; financování; Okresní úřad Pardubice; zdravotní pojišťovny; Pardubice; Nemocnice; hospodaření; Privatizace; prognóza