Analýza municipálních příjmů - Drbohlavová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na municipální rozpočet obce Studenec. Cílem práce je analýza příjmů obce v letech 2001 až 2011 s výhledem do budoucna. První část představuje obec jakožto základní územní samosprávný celek, na to navazuje municipální rozpočet, jeho sestavování a základní pojmy. Třetí část je zaměřena na municipální příjmy rozpočtu. Teorií použitých statistických metod, regresní analýzou a časovými řadami, se zabývá čtvrtá část. Poslední část stručně charakterizuje obec Studenec a zaměřuje se na analýzu jejich příjmů.
Analysis of municipal revenues
Keywords: obec Studenec; municipální rozpočet; příjmy; regresní analýza; časové řady; municipality Studenec; municipal budget; revenues; regression analysis; time series