Ekonomika USA - Doležalová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na ekonomiku Spojených států amerických, její vývoj a postavení ve světové ekonomice. Dále se zabývá současným stavem světové ekonomiky a hospodářskou krizí, která na světové hospodářství a společnost dopadá. Shrnuje i postoje Spojených států k současným světovým konfliktům a jejich dopad na ekonomiku USA.
The USA economy
Keywords: USA; světová ekonomika; ekonomické krize; světové konflikty; Inflace; Nezaměstnanost; USA; world ekonomy; economic crisis; world conflicts; Inflation; Unemployment