Přípravné kroky k vývoji bioafinitního nosičů pro izolaci A-beta peptidů a anti-A-beta specifických protilátek - Fajkisová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
V této diplomové práci jsme se zabývali vytypováním vhodných částic pro imobilizaci IgG. Imobilizace IgG byla provedena na různé typy -OH a -COOH částic. Poté byla provedena kvantifikace imobilizovaného IgG různými metodami: výpočet IgG z hodnot absorbancí při 280 a 260 nm naměřených před a po imobilizaci, stanovení IgG pomocí specifického konjugátu, detekce IgG elektroforézou, turbidimetrické stanovení IgG. Dále byla zavedena kvantifikace IgG metodou ELISA, kdy nejdříve byla provedena optimalizace metody ELISA, jejíž výsledky byly použity k vlastnímu stanovení imobilizovaného IgG. Nakonec byly testovány různé typy magnetických částic v roztocích o různém složení. Byla změřena doba separace částic v jednotlivých roztocích na magnetickém separátoru a také byla mikroskopem pozorována míra aglomerace částic v testovaných roztocích.
Preliminary steps for development of bioaffinity carriers for isolation of A-beta peptides and anti-A-beta specific antibodies
Keywords: immobilozation; immunoglobulins; electrophoresis; imobilizace; imunoglobuliny; elektroforéza; ELISA