Porovnání pracovně-právních institutů českého a německého pracovního práva - Baťa, Robert (Univerzita Pardubice, 1999)
Cílem této práce je poskytnout základní přehled o rozdílech mezi českou a německou právní úpravou v oblasti pracovního práva. Zpracován je široký okruh problémů počínaje vznikem pracovního vztahu, přes úpravu práv a povinností během jeho trvání, až po jeho zánik. Uvedeny jsou odkazy na zákony v obou právních úpravách úpravách, což umožní nalézt podrobnosti přesahující rámec této práce.
Comparison of German legal work institutes with legal work institutes in Czech republic
Keywords: Pracovní právo; právní úpravy; Česká Republika; Německo; srovnání