Optimalizace portfolia cenných papírů - Vöröšová, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá problematikou teorie portfolia cenných papírů a jeho optimalizací, dále jsou zde zmíněny metody víceúčelové optimalizace. Druhou částí práce je navržení modelu víceúčelové optimalizace portfolia cenných papírů, jeho verifikace na reálných finančních datech v programovém prostředí Matlab.
Stock portfolio optimization
Keywords: Optimalizace; portfolio; cenné papíry; Genetické algoritmy; účelová funkce; Optimalization; portfolio; stocks and bonds; Genetic algorithms; objective function