Pythium oligandrum v klinické praxi - Krýzová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá mykoparazitickým organismem Pythium oligandrum a jeho použitím v praxi. První část je zaměřena na obecnou charakteristiku mikromycety, další část na její využití v zemědělství, průmyslu a zejména klinické praxi. Poslední část je věnována mykózám a to především dermatomykózám a slizničním mykózám.
Pythium oligandrum in the clinical practice
Keywords: Pythium oligandrum; Biodeur; Polyversum; Bio Repel; mykózy; tinea; dermatomykózy; dermafytózy; mycoses; tinea; dermatomycosis; dermatofytosis