Analýza bezpečnostních hrozeb 21. století - Pavlíková, Eva (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na klíčové bezpečnostní hrozby 21. století, kterými jsou terorismus, proliferace zbraní hromadného ničení, regionální konflikty, zhroucené státy a organizovaný zločin. Diplomová práce hodnotí pomocí metody analýzy literárních pramenů dostupnost anglicky psané literatury na internetu.
Security threat analyses of the 21st century
Keywords: hrozby; rizika; bezpečnostní politika; bezpečnostní strategie; threats; Risks; security policy; security strategy