Policejní právo - Tulachová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku policejního práva, stávající právní úpravu ozbrojených bezpečnostních sborů, přesněji Policie České republiky a obecní policie. Další část je věnována jednotlivým oprávněním, ukazuje na rozsah těchto oprávnění pro Policii ČR a pro obecní policii, kdy tyto rozdíly vzájemně porovnává. Následuje část, která je zaměřena na jedno z novějších oprávnění Policie ČR, vykázání ze společného obydlí a zákaz vstupu do něj. Předkládá nejen právní úpravu, ale i statistiky o počtu vykázání z praxe. A v neposlední řadě i přiblížení specifik služebního poměru příslušníka Policie ČR ve srovnání s pracovním poměrem strážníka obecní policie. V poslední části jsou uvedeny vzory některých tiskopisů souvisejících s prací Policie ČR, včetně tiskopisů pro uzavření zaměstnaneckého poměru (služební poměr, pracovní poměr).
Police law
Keywords: policie; služební poměr; oprávnění; vykázání; Police; relation of duty; justifications; eviction