Snadná tvorba interaktivních multimediálních aplikací - Smutný, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována hybridním webovým aplikacím, neboli mashupům. Nejprve bude popsána jejich podstata a představeny volně dostupné nástroje pro jejich snadnou tvorbu. Po seznámení s těmito nástroji bude navržena a vytvořena nová mashup aplikace v jednom z nástrojů.
Easy creating of interactive and multimedial applications
Keywords: hybrid web aplications; Mashup; Web 2.0; hybridní webové aplikace; Popfly; Google mashup editor; Yahoo pipes; Intel Mash maker