Stanovení fosforu v rostlinných olejích - Bůnová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 2000)
V práci byl stanovován obsah fosforu v rostlinných olejích. Analýza fosforu byla provedena podle ČSN 58 8790 tepelnou mineralizací s oxidem hořečnatým, dále mikrovlnnou mineralizací s kolorimetrickou a ICP-OES koncovkou.
Determination of phosphorus in vegetable oils
Keywords: fosfor; Spektrofotometrie; mikrovlnná mineralizace; optická emisní spektroskopie