Modernizace železniční stanice Nový Bydžov - Mencl, Leoš (Univerzita Pardubice, 2008)
Předmětem této bakalářské práce je návrh modernizace stávající železniční stanice Nový Bydžov. Hlavním cílem je zlepšení kvality cestování a bezpečnost cestujících. To bylo dosaženo stavebními úpravami: vytvoření nového kolejového svršku, úprava zhlaví, výstavbou zastřešených mimoúrovňových nástupišť a nové odbavovací haly, sloužící jak pro vlakovou, tak i autobusovou dopravu. Projekt je řešen ve variantě jednokolejné trati. Pro grafickou část práce byl použit software AutoCAD 2007.
The modernization of the train station Nový Bydžov
Keywords: Nový Bydžov; railway stations; modernization; switches; fly-over platforms; Nový Bydžov; železniční stanice; modernizace; kolejové zhlaví; výhybky; mimoúrovňová nástupiště